Ik zoek een huis in Enschede

Een initiatief van woningcorporaties Domijn, De Woonplaats en Ons Huis. Met z’n drieën zetten zij zich in voor goed en fijn wonen in de gemeente Enschede. Samen hebben zij meer dan 25.000 huurwoningen in Enschede en omgeving.

1. Kennismaking

Vanuit drie woningcorporaties werd de vraag aan ons gesteld of wij het gezamenlijk woonaanbod van de woningcorporaties kunnen presenteren op één website. De behoefte naar één platform waarbij overzichtelijk woningen in en rondom Enschede worden weergegeven is groot. Het doel: de potentiele huurder ten alle tijden voorzien van een actueel aanbod.

2. Branding

Onder welke naam en uitstraling het nieuwe platform gelanceerd zou worden was nog onbekend. Ideeën werden in kaart gebracht tijdens verschillende sessies. Deze werden door ons visueel gemaakt tot een praatstuk. Onze vormgevers zijn aan de slag gegaan met het creëren van een huisstijl en een eerste ontwerp.

3. Creatie

Voor de developers zat de uitdaging in het technisch koppelen van de woningen die worden aangeboden door de drie verschillende woningcorporaties. Het resultaat is een platform waarbij iedere woningcorporatie via haar eigen website een nieuwe woning kan toevoegen. Deze woning wordt vervolgens automatisch ingeladen op het platform ikzoekeenhuisinenschede.nl. Het woningaanbod wordt ieder uur ververst met nieuwe woningen vanuit de systemen van de woningcorporaties.

4. Lancering

Sinds de lancering van het platform wordt het dagelijks door honderden bezoekers gebruikt om een huis te vinden in Enschede. Mediakanjers heeft de drie woningcorporaties begeleid richting het realiseren van het platform. Door leiding en sturing te nemen als realiserende partij is het platform binnen de gestelde planning gebouwd. Onze input op het gebied van marketingadvies, techniek en goede communicatie werd zeer op prijs gesteld.

Wil je een idee of project met ons bespreken?

Bel, mail of app ons voor een kop koffie!
KennismakenAlle ideeën op tafel
BrandingVisuele uitwerking
CreatieVan brochure tot website
LanceringLanceren en genereren

Lees hier onze maatregelen rondom het corona virus

Lees het artikel
X