De laatste maanden krijgen wij van onze klanten vaker vragen over de inzet van video’s en dan specifiek animatievideo’s. In deze update drie voordelen van het laten maken van een animatie voor jouw bedrijf of organisatie.

Wat is een animatievideo?

Een animatie is een relatief korte video dat bestaat uit ‘plaatjes’ (frames) die zijn vormgegeven op basis van een huisstijl waarin een onderwerp, product of dienst op een visuele manier wordt uitgelegd. Het kenmerkt zich door een getekende stijl met illustraties en een krachtige voice-over. Het geeft jouw als bedrijf de mogelijkheid om een moeilijk onderwerp op een makkelijke, laagdrempelige en plezierige manier te vertellen.

Voorbeeld van een gerealiseerde animatie

1. Meer dan 80% is een beelddenker

Wil je iets vertellen aan een klant? Dan is visueel de beste manier. Hoewel bezoekers niet vies zijn om te lezen zien ze graag liever wat jij als bedrijf of organisatie te bieden hebt. Ongeveer 65% van de mensen onthouden en begrijpen een onderwerp pas als ze het visueel hebben gezien.

2. Iets ingewikkelds op een makkelijke manier vertellen

Omdat het grafisch is vormgegeven kun je er dus alle kanten mee op. Een moeilijk onderwerp kun je visueel op een plezierige manier vertellen zonder dat jijzelf of een collega voor de camera moet om het uit te leggen. Door gebruik te maken van icoontjes en 2D plaatjes is het makkelijk te zien voor jouw ogen én natuurlijk het brein om het te begrijpen. 😊

3. Professioneel en overtuigend

“Een animatievideo met poppetjes is toch niet professioneel?” Jawel, in tegendeel zelfs! De stijl die wordt gebruikt in de animatie komt overeen met de huisstijl van jouw bedrijf. Dezelfde professionele uitstraling van de website wordt meegenomen in het vormgeven van een animatievideo. Zo is het voor iedereen herkenbaar en makkelijk te begrijpen wat je uitlegt. Door een combinatie van visuele plaatjes, tekst in de animatie en een krachtige voice-over (met of zonder ondertiteling) overtuig jij jouw doelgroep voor de volle 100%!

[contentkader]

0
Bekijken

 

Wij zijn tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten! 🕒
Voor spoed bij een website of webshop mailen naar info@mediakanjer.nl 🚀