circle
circle

Infographics laten maken

Een infographic laten maken? Onze grafische kanjers staan voor je klaar. Een infographic, oftewel een informatieve illustratie, zorgt voor een informatieve weergave en is een combinatie tussen tekst en beeld.

Er worden meestal aantrekkelijke vormen, grafieken, een kaart of een instructie aan de hand van een tekening weergegeven. Een infographic kan best complexe informatie bevatten. Aan ons de taak om voor jouw organisatie te verbeelden wat moeilijk in tekst uit te leggen is.

Kenmerken van een infographic

  • Er is een sterke inhoudelijke samenhang tussen tekst en beeld.
  • De tekst dient slechts als ondersteuning voor de visuele aspecten, zoals grafieken en illustraties.
  • De volgorde waarin men de informatie moet lezen is heel duidelijk. Dit is prettig voor de lezer.
  • Een goed ontworpen infographic kan op zichzelf staan en begrepen worden zonder dat er tekstuele toelichting nodig is.
  • Een grote hoeveelheid informatie is sterk gestileerd en teruggebracht tot de essentie.
  • Het maakt het mogelijk om laagdrempelig te communiceren over ingewikkelde en abstracte onderwerpen.

Wat is het doel van de infographic?

Ondanks dat een 2D animatie heel iets anders is, heeft een infographic vaak hetzelfde doel: het informeren van de doelgroep, maar op zeer begrijpelijke en aantrekkelijke wijze. Bij Mediakanjers kun je terecht voor aantrekkelijke en duidelijke infographics, waarbij wij niet alleen rekening houden met de doelgroep, maar ook met de huisstijl van jouw organisatie.

Wij maken impact door creatieve vormgeving en moderne websites met hands-on marketing ervaring. Onze grafische kanjers zetten hun skills in om jouw wensen te vertalen in een aantrekkelijk stukje vormgeving. Wij zetten altijd net die ene stap extra.

Magazine laten ontwerpen
Magazine Domijn

Voorbeelden van situaties waarbij een infographic van pas komt

Als reclamebureau werken wij voor uiteenlopende bedrijven en organisaties tot aan scholengemeenschappen en gemeenten. Stel dat je nieuwe leerlingen wilt informeren over de kantineregels, dan kan dit met behulp van een infographic. Of wanneer je als woningcorporatie bewoners van een te renoveren flatgebouw wenst in te lichten over de renovatieplannen. Wij denken graag met je mee.

Een infographic gebruik je niet wanneer je enkel een paar feitjes wilt noemen, maar bij een grote hoeveelheid complexe informatie. Stapsgewijs kan je de lezer informatie verschaffen. Er zijn verschillende soorten infographics:

  • Storygraphic: een proces of verhaal vormt hierbij de basis.
  • Datagraphic: een infographic waarin data de basis vormt, zoals geografische data.
  • Interactieve infographic: door middel van interactie kan er meer informatie worden opgeroepen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een QR-code of indien de infographic online te zien is, kan je bijvoorbeeld door middel van een muisbeweging of muisklik zorgen voor bewegende elementen.

Bij het laten maken van een infographic kunnen alle soorten worden samengevoegd, bijvoorbeeld wanneer er een complex proces wordt uitgelegd en de infographic is voorzien van aanklikbare geografische gegevens. Dit zie je ook weleens in de (online) krant, als het gaat om politieke statistieken.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de infographic, maar is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal uren dat onze grafische kanjers eraan werken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Ook ben je natuurlijk van harte welkom bij ons in Haaksbergen. De koffie staat klaar!

"*" geeft vereiste velden aan

0
Bekijken

 

Wij zijn tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten! 🕒
Voor spoed bij een website of webshop mailen naar info@mediakanjer.nl 🚀